Färgers Inverkan!

Då vet jag varför jag alltid ♥♥ gult, grönt, rött och brunt!!!


RÖTT står för mod och frigörelse, passion och spänning. Rött är fullt av energi, både positiv och negativ. Ett sovrum i rött blir kanske inte så lugnande - men i gengäld kanske fullt av passion?
Motiverar, uppmuntrar och "ger fart".
Befrämjar vitalitet och känslan av välbefinnande.
Inverkar på blodomloppet och lungorna.

 

ORANGE står för vänskap och fest, fart och envishet. Den sägs lindra sorg och rädsla, men den är också en splittrande färg. En orange fasad på huset är kanske ingen bra idé om man vill undvika skilsmässa?
Står för styrka och hektiskhet.

 

GULT är vetenskapernas och intellektets färg. Den sägs bättra på både humöret och självförtroendet och ge mod att fatta snabba beslut.
Stimulerar sinnena och gör tankarna klarare.
Lindrar depressioner.
Underlättar matsmältningen.
Ökar kunskapslusten och förstärker minnet och det logiska tänkandet samt inlärningsförmågan.



GRÖNT står för harmoni, pålitlighet och förståelse. Grönt lär också vara bra för affärerna och motverkar trötthet. Kanske ska du be chefen om en grön fondvägg på jobbet?
Grön färg verkar även avslappnande, gör oss lugna och driver bort depressioner.
Uppfriskar och har en avslappnande effekt.
Lindrar stressymptom och huvudvärk.
Befrämjar försoning.



BLÅTT ger vila, svalkar och lugnar. Det är även kontemplationens och sanningens färg. Om man ofta drömmer mardrömmar kanske en blå vägg kan ge bättre nattsömn?



LILA är en färg som förknippas med präster, musiker och målare. Den utstrålar trygghet och andlighet men kan ha en deprimerande inverkan om den används för mycket. Vill du motverka det negativa kan du balansera med guld.

 

BRUNT inger trygghet!

 

SVART används inom färghealing bland annat för att stärka självdisciplinen. 


VITT enligt principerna för färghealing är det inte så lyckat med alltför mycket vitt, egentligen är det inte bra att ha för mycket av någon färg. Men att ha vitt som bas är alldeles utmärkt. Genom accenter i passande färger kan du uppnå precis den effekt du vill och även byta accentfärger efter humör och behov.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0