Månen den blå uti mörka vinternatten!


Utgång 25dec!

   
  

Just ja..

..fick ju ett julkort av kommunen samt en trisslott som jag vann 25kr på. Och den nya lotten återigen 25kr, men sen blev det ingen mera vinst. Tycker ju ändå att dom hade kunnat välja en med miljonvinst åt mig även om 25kr var snällt ;)

 

Och från Kjelles fick jag ett presentkort på 350kr+pers.rab.
Vi hade en ny tävling här i höstas bland alla butiker och vi kammade hem en topplacering vilket genererade i ett presentkort på Stadium på 500kr. Funderar på ett par softshellsbyxor. Men jag får se vad ögonen hittar :)
Förra gången blev det ju som sagt ett par sneakers.

Mera värme!

Efter mkt om och men, blev jag less, på att inte kunna komma åt gardinerna utan bök, vattna blommorna utan spill och att behöva vrida upp värmen för att den skulle kunna spridas längre in i min lya.
Svaret på dilemmat? Möblera om! Inte lätt ska jag säga. Eftersom jag lärt mig vilka möbler som passar bäst vars för att slippa alla yttre och inre ljud från husets folk och omgivning. Men resultatet blev bra men inte slutgiltigt. Databordet ska ännu ersättas med ett dataskåp. Men ingen prio just nu.

Före


Efter
  

Nytt till garderoben!

Har hunnit med lite mellandagsrea här i veckan :)
Hittade en del fina saker som föll mig kärt i smaken.
(Undantag ett par svarta jeans, väldigt lika dom bruna jag köpte i Barca, samt den svarta skira toppen)

  
   
  

Fråga 1 och 2!

Fråga 1
Vad är det som trampar och trampar men som aldrig kommer fram?
Jo, en Anna på cykel i -25!

Började kl7 igår och ja, de var bara att klä sig lager för lager och iväg. Min tanke var att det kommer gå tungt på cykeln men att det ändå går snabbare än att gå. Jag kan inte minnas sist jag blev så anfådd av att cykla och fick gå till o från...




Fråga 2
Vem fick ont i halsen igår e.m och som ligger sjuk idag?
Jo, en trött Anna!

Skyller absolut inte på kylan, men försöker hitta nån att skylla på.

Musik som spelas mest nu!


BlingBling från Guldhjärtan!

Tänkte att jag visar 3 av klapparna jag fick:

Ett guldarmband av far


Ett Pandora-armband av mor och en pincett jag velat ha i typ 4år.
                               (Den går inte att köpa ute i handeln!!!)
  


It's Gorgeous!

Köpte hos frissan här före jul, dom hade 30% på allt, en locktång och ett schampo. Locktången såg jag en gång i väntan på att klippa mig och dom hade litet intro om nya saker, och dom lockade ens hår med den. Wow! tänkte jag då och nu, 2 månader senare, är den min. Fort går det att locka och dom håller läääänge :)
Ord.pris 649kr. Inte farligt för en locktång och spec inte med rabatt på det hela ;)

  
(Googlad)          

Ni vet dom där långa, tunna, godisremmarna med kolasmak som man flätar ihop och som har en elefant på framsidan?
Så luktar schampot :) Mmm


(Googlad)

Mina fina guldklimpar..

..till gudsöner!


Julen

De må ha varit kallt ute men julen i sig var varm ♥
Kort och gott: Vi firade den hos brorJ och hade världens bästa tomte, tidigare nämnd person. God mat, mkt skratt, den enda som kolla på Kalle Anka var Iza, fina klappar. Albin hade fått, i våra öron en irriterande dammsugare som lät hela tiden, men i hans ögon världens finaste dammsugare som lät. Det var verkligen hans och tro inte att han släppte den i första tag. Har ni nånsin hört om en tomte som vill ha ac? Nä inte mamma heller. Hon fick psykbryt och skrattet brast till hosta spec när Albin stod och härmade henne med en brööölande ljud. Kvällen avslutades med myspys med mamma till den verklighetsbaserade filmen The Blind Side.

De allra allra bästa var nog mammas reaktion på en av hennes klappar - En ny dataskärm.
Efter dom gått o lagt sig på kvällen så monterade jag upp den och slog in den. Juldagsmorgon lurade jag in henne i godan tro att jag behövde hjälp med val av strumpbyxor. Sen när jag visade henne skärmen, blev hon helt tyst, satt sig ned och bara stirrade på den.

-"Vad är det för nåt?"
-"En julklapp!"

Mamma lutar sig framåt och kollar än nogare och frågar återigen vad det är för nåt. Din julklapp säger jag igen och frågar om hon inte ska öppna den. Hon bara tittar och säger återigen, men vad är det för nåt Anna?
Iaf när jag frågade om jag ska öppna den så blev hennes svar nåt i stil med nja-nää och hon kunde ju inte heller öppna den, så jag öppnade den och ja.. hon grät i 5min. Jag hade riggat upp kameran framför henne för att spela in vad jag trodd,e skulle bli en gapskrattande mamma, Eeh nä! Fick en gråtandes mamma i 5min och en värre bondig röst inspelat, alltså mig själv. Först några timmar senare skrattade hon :)

   

   
   
   



When you call me...

Just sett Narnia 2 och längtar tills 3an släpps. Dom är så fina dom filmerna.
Så när Lucy ridit in i skogen för att hitta Aslan och just när han dyker upp så präktigt i rutan så blev jag så glad och brast: "ASLAN!" 


MmmSallad

Så enkelt. Så gott.


Om bara så en dag..

.. så gör det så gott att få komma hem till mamma o pappa ♥
Självklart hade vi strömavbrott igår när vi kom upp på gården av busvädret ute. Lite tråkigt dock eftersom mamma höll på me maten.

För att sumera det hela, mamma har bra smak, eg på allt av det goda här i livet, och framförallt kläder. Hon har gardeober fulla- jag me. Hon älskar kläder- ja me. Och hon hade köpt en skitsnygg klänning- ja me..idag. Likadan. En i viskos,spets och fickor. Fin till fest och vardag.

Sådan mor, sådan dotter va? ;)

  

Några grodor

Ibland talar man verkligen före man tänker. I detta fall jag o Nongkai:

"-Dom där small ones..(Jag beställde mat)
- Whåffeel
- De finns inga snygga spanjorer. Bara haltande.
- Håll för munnen och drick upp!

-Anna, kan inte du hoppa?
-De där visar vi först när vi har han!
-Vi somna. För vi fick inte upp vinflaskan."




Nöjd kund!

Idag gav Pelle mig ett kuvert och sa att det var till mig - från en kund.
Ojsan Hoppsan :)
Han är tydligen stammis men jag kunde inte komma på vem han var, han brukar tydligen kalla Carro för mitt namn. Gulligt :)



Lite shopping blev det!

Jag hade inte tänkt tanken på shoppa nåt alls, men två butiker föll jag för och hårt.
Påminde lite om VeroModa fast snyggare stuk och fina priser. Menar, 200kr för jeans, väskor för runt 50-lappen och dyl. Hade kunnat köpa mängder men kanske beställer hem nu i efterhand.
Mitt bästaste köp var nog ett par bruna jeans. Har letat såna i hmm 10år?. Hade ett par på högstadiet som jag älskade. Nu har jag ett liknande par. Wiieee :D

    
  

Barcelona!

Fre 10/12

Jag förstår verkligen inte varför jag inte varit utomlands förut för? Idag inser jag att mina ursäkter låter som patetiskta bortförklaringar."Har inte haft råd, Har inte haft nån att åka med, Har inte prioriterat". Japp, jag ställer mig självmant i skamvrån och står mitt kast. Men...bättre sent än aldrig. Jag är kär. Allt en kvinna behöver är..Barcelona! (skämt)  ;)

Resan ned gick jättefort, med tanke på att vi sov bort den. Först till gbg, det gick jättefort. Sen hann vi bara rusa till nästa flyg och fort in. Upp i luften, åt å sen ZzzZz..vaknade 15min innan vi skulle landa. Vips så rök 3h.
Hela jag har varit i ett helt nytt tillstånd, tror man kan kalla det för oändligt euforiskt tillstånd, för jag har skrattat, mått bra i både kropp o själv, fnissat, pekat, agerat fågelholk, påpekat många gånger hur överlycklig jag är samt varit en sån där typisk turist, fast jag hade 2 kameror samt mobilen, ist för 1 ;)

Efter vi anlänt till hotellet, så brast vi i skratt när vi skulle åka hiss. Den var jätteliten och var verkligen maxad för 2pers. Nåja, upp på rummet,lämna saker o sen ut på stan. Det sluta med att vi tog oss runt en rondell på 20min och sen var vi och vandra i ca 5-6h. Av en slump hamna vi på deras national museum,förkortat Mnac (Museu Nacional d'Art de Catalunya) och fick där veta att kl19 sätter man igång alla fontäner etc. Så vi var där och vänta i ca2h, drack varm choklad, vandrade in o ut ur museumet och bara njöt. Sen SEN när fontänerna satt igång..JISSES..vilket underbart kraftfullt upplevelse.

    
   



Lör 11/12

Återigen en dag fylld med massa utforskning som slutade med 9-10h vandring. Strålande sol, värme och allmän harmoni rådde.
Gick och kolla på deras stora undervärlds-akvarium med allt från små harmlösa fiskar till moränor och feta hajar.
På kvällen gick vi mot deras shoppinggata, som var fylld med folk och underhållning. Bla några manliga gymnaster. Jag borde ha lärt mig vid det här laget att inte föra några ljud på film, för jag låter hmm bushig och de inte lite. Men i detta fall hör man några tjut här o var, som en liten val men i själva verket är det jag som jublar högt..faktiskt.

Mot nattetid hade vi tänkt gå ut på en shots-bar med väggar och rader fyllda med shots i mängder för 20kr/st. Orkade vi? Nope, sängen vann. Ops! Vi måste verkligen ha varit tråkiga hotellgäster, som går tidigt på dagen o kommer hem sent för att sen gå sova ist för att komma hem på tidiga morgonen invinglandes. Men äh :)

 

   
   


Sön 12/12

Samma som föregående dagar, men nu hamna vi på 8h ist. Vi hörde oss för på hotellet hur långt det skulle ta att gå till det praktfulla, oavslutade byggmästerverk Sagrada Família av Antoni Gaudís, kanske 1½h. Vi hade faktiskt tänk gå men beslöt os för metron och spara tid. När vi kom till metron behövde vi lite hjälp, så hittade vi en knapp där det stod "i", och jag tryckte på knappen. En man svara och jag ställde frågan vilken linje vi skulle åka. Mannen sa nåt på spanska, lät arg och la på. Jag fattade inget. Nåja, vi klurade iaf tillslut ut vilken linje och betlar för biljett och passerar spärrarna. Till min förskräckelse upptäcker jag en ny "i"-knapp och inser att jag tryckte på sos-knappen ist för "i". AjAj inte konstigt mannen blev arg.

Iaf efter bara några stationer var vi framme och när vi kom upp och ut, så tänkte jag att vars kan det ligga. Vände mig om och VOILÀ..där var det. Oerhört mäktigt. Jag måste ha tappat andan för nån sekund. Väl inne i slottet så måste kamran ha fått eget liv, för det smattrades och smattrades. Det påmindes lite om Lotr-filmerna, de scenerna dom är nere under jord hos dvärgarna. Högt i takt, tunnlar och utsmyckningar. Jag hade kunnat lägga mig på golvet och beundrat allt om de inte vore för allt folk som kan trampa på en där man går me blicken fäst i taket hela tiden. Efter ha varit där i ca2h, så fortsatt vi vår resa- mot Casa Batlló.
Visst, det var vackert men jag hade fått för mig att det skulle vara större och inte mitt i smeten, så lite besviken blev jag.

På kvällen åt vi på hotellets resturang och när vi skulle gå fråga en oss om vi ville ha desserat, nej. Kaffe,nej. Whiskey,nej.
Och just när vi skulle gå kom han med en flaska och två snapsglas,inte små precis. Och bjöd oss på nåt som jag fråga om det var olivolja. Hna sa nej gott drick. Eeh ok. Hahaha jag zippade lite och hela mitt ansikte rynkades ihop varpå Nongkai brast i skratt o några runtom kollade på oss. Sen drack hon och då brast jag i skratt. Det var strakt och smakade inte gott. Men artiga som vi är,så drack vi upp.Vet inte hur länge de tog,men minst 20min. Sen kom han titt som tätt och fråga oss hur det är och gestikulera drick drick :) Tillslut var vi färdiga och skulle gå igen, men då kom han me nåt annat. Men denna gång var de sött och gott, tyvärr mådde inte vi så gott sen. Men de rädde sängen bot på med en god natts sömn.

Och om jag inte redan har sagt det, så JA..JAG SKA DIT IGEN!!!! :D
Nongkai var helt underbar, lugn och berest. Inte en enda gång var jag orolig i hennes sällskap.
Toppenbrud och söt vän :)

   
   

   

Min blivande gudson!

Hur charmigt go är inte detta lilla knytte♥?
Fasters!!






ASGARV


Hahahah helt sjukt roligt hur han flera flera år senare bjuder på sanningen :D



"Du kan se mig gnida mig mot marken som en hund för att försöka få bort det"

RSS 2.0