1984- Oxen/Råttan


Kinesiska Zodiaken+Astrologin


Oxar födda i Råttans år drar nytta av en lycklig tillfällighet. Råttor är överdrivet överdrivna. Oxen mildrar Råttans pianospända nerver. Råttan piffar upp den lufsande Oxens personlighet med energi och en rejäl dos beräkning. Råtta/Oxen är en blandning av William Shakespeare och Ayatollah Khomeini: tuff, smart, med nerver av stål och naturlig överlägsenhet.

 

Det är försvarandet av en välförtjänt position som i huvudsak intresserar Råtta/Oxen. Han gillar makt, men han vill inte nödvändigtvis dominera andra. Han kan vara ivrig, men han kommer inte att kliva ner från sin piedestal av värdighet för att dregla över en kärleksaffär. Du kommer aldrig att se en sentimental Råtta/Oxe.

 

Råtta/Oxar har en enorm dragningskraft och är i stånd till sådana lister och knep som du troligtvis inte träffar på i något annat tecken. De är beslutsamma och viljestarka. Men hellre än att stampa nerför backen, snabbare och snabbare, för att vinna loppet, lutar sig Råtta/Oxen tillbaka i förarsätet, funderar, tar upp sin mikrofon och långsamt, levererar han medvetet just det rakknivsvassa, geniala taktiska draget som behövs för att vinna utan att lyfta ett finger.

 

Råtta/Oxar är skräckinjagande fiender. Eftersom de nästan aldrig tar något personligt och aldrig visar sin hämnd offentligt, kan du egentligen aldrig veta vad de tänker. Allt du vet är att de tänker snabbt och effektivt.

 

Råtta/Oxen har även ett ofelbart minne. Vad som kan tyckas vara en trivial detalj för vilken normal person som helst, är för Råtta/Oxen betydande fakta. Namn kommer till dem efter tio år, som om de såg personen igår. Oxar födda i Råttans år är vandrande arkiv.

 

Råtta/Oxar är definitivt herrskap och inte tjänstefolk. Ändå, om han behöver, kan han tyckas vara underkuvad, slå med ögonfransarna och till och med fnittra i sitt hörn, om han vet att det är nödvändigt för att nå målet. Man kan inte gå så långt som att säga att han är hänsynslös - men nästan.

 

Oxar födda i Råttans år är beskyddande mot dem de bryr sig om. De kan visa enorm generositet mot människor de vill hjälpa, fastän Råtta/Oxen är benägen att bara hjälpa dem som hjälper sig själva.

 

Råtta/Oxen för sig med värdighet, uppför sig oklanderligt och uppskattar ett fint sätt
hos andra. Det är tydligt att var han än är, så är han den som alla andra i hans närhet dras till. Råtta/Oxar verkar vara samlade. Men om du tränger in lite djupare kommer du att upptäcka en dold gnista av skojfriskhet. Såvida du inte är en del av Råtta/Oxens utvalda följe kommer du kanske aldrig att få dela denna hemliga lekfullhet.

 

Kärlek

Råtta/Oxen älskar med en trofasthet och stadighet som påminner om en gammal stenmur. Han eller hon är en mycket sensuell person och kan av denna anledning hemfalla åt tillfällig flirt. Men flirt är inte verklighet. Och det som intresserar Råtta/Oxen är genuin och äkta verklighet.

 

Om du älskar denna person, var trogen. Försök inte med några dumheter. Du kan vara rolig och till och med lite virrig ibland. Men du får aldrig vara illojal.

 

Råtta/Oxar är svartsjuka och snikna och så involverade i sina förhållanden, så engagerade i bevarandet av denna enhet för all framtid, att varje avvikelse verkar fullkomligt osannolik för dem. Så om du har fångat dig en Råtta/Oxe, håll dig nära hemmet.

 

Passar med

Du passar bäst med en stark, men snäll Buffel/Fisk eller Tiger/Fisk. Men du kan lika gärna lyckas med en Buffel/Stenbock, Apa/Kräfta, Apa/Jungfru, Apa/Stenbock, Apa/Fisk, Gris/Kräfta eller Gris/Stenbock. Buffeln utmanar dig, men du bryr dig inte om det så länge han inte korsar dina planer. Hästar fungerar inte för Råttor, men du ska speciellt undvika Häst/Lejon, Häst/Skorpion och Häst/Vattuman. Katter är för kalla för att hålla dig fascinerad i evighet. De retar dig med sina ständiga förbehåll. Du kommer inte överens med Katt/Lejon. Katt/Vattumän retar dig allra mest. De är så ogenerat synska och avslappnade. Du avskyr slöhet.

 

Hem och familj


Råtta/Oxens hem kommer, i först hand, att vara traditionellt. Även om lamporna kan vara verka lite ultramoderna och stolarna kan vara en aning snofsiga.

 

Familjelivet (även om Råtta/Oxen ofta är på jobbet) kretsar kring den Ox-födda Råttan i familjen. Det är alltid upp till Råtta/Oxen var familjen semestrar. Det handlar egentligen inte om egocentriskt auktoritärt styrande, eftersom Råtta/Oxen ger utrymme till dem han älskar och vill att de ska nå upp till väldigt hög standard. Låt oss bara säga att Råtta/Oxen tycker om att ha att göra med proffs och beklagar amatörer av alla sorter.

 

En Råtta/Oxes barndom är extremt meningsfull. Du måste så fort som möjligt tillåta honom att uttrycka sina egna åsikter och dra sina egna slutsatser. Råtta/Oxar tillhör inte speciellt ofta de bästa i klassen. De blir ofta uttråkade av det banala i skolrutinerna och föredrar att ta itu med studierna på sitt eget stadiga, obevekliga sätt, oberoende av småaktiga regler. Faktum är att Råtta/Oxe-barn mycket väl känner till reglerna, men de arbetar hellre ut ett eget system.

 

Yrke

Det är få yrken som inte passar denna starka, smarta natur. Råtta/Oxen har talang för alla jobb som kräver plikttrogenhet kombinerad med maktutövning. Han gillar pengar och kan hålla tusentals fakta i huvudet på en gång och koncentrera sig på minst fem olika saker samtidigt. Råtta/Oxar är de människor du ser med fyra telefonlurar under hakan, underteckna dokument på skrivbordet och diskutera en affär med en klient på kontoret - mångfasetterad och inte ytlig för ett ögonblick.

 

Som anställd kommer Råtta/Oxen bara att bida sin tid tills han kan bli chef. Detta är en saklig person, vars sunda förnuft uppväger hans längtan efter spontanitet. Råtta/Oxar blir väldigt hårt drivande chefer, men deras anställda respekterar och tycker om dem och kommer att springa omkring och ge dem saker och fixa kaffe till dem. Den naturliga överlägsenheten är obestridlig i denna person. Han kommer alltid att hålla på sin värdighet och distans gentemot de anställda. Men han är inte rädd för att le och säga tack.


No probs.

Jag gör det jag känner för - Utan att det måste behöva betyda nåt hela tiden!
Det bara är..Inget mer! Jag är nöjd  =)

05.55

Börjar jobba kl.7.
Är så hiskeligt trött, ska jobba ute på tuna, så nu har jag inte bara 10min till jobbet, utan en bit längre.
ZzZzzzzzzzzz

Btw...Blev faster igen inatt =D
En pojke!
Bilden jag fick påminde mkt om min bror när han var liten. En 'irriterad' blick som om, var ja tvungen att komma ut. Såååååååå söööt!

Därför älskar jag Män!

Kostym- Uniform- Humor- Mörk röst som kan sjunga!
Säger allt.



Vilken härlig dag (so far)

-Vaknar rätt utvilad. Ingen som ringt ut mig på jobb.
-Softar o sjunger till gamla godingar
-Härligt väder ute
-Rask promenad till stan o får samtal om jag kan jobba 16-21. Perfekt!
-Hittar en ögonpenna i färgen champange, en söt mjuk sak till brors kommande sötdreggel nr 2, en skeppslykta för värmeljus och denna söta top som sitter som gjutet på mig (se bild)
-Äter kyckling/curry baguette
-Gör en hemlighet. Återkommer om det!
-Hemåt igen glad ihågen



Och nu sitter jag här återigen o sjunger med till gamla godingar och förbereder tidig middag.

Drömmar!

Undra vad John Blund satte i sovpulvret inatt!?
För jag har haft rätt underbara konstiga drömmar. Å trots det hände saker i drömmen som inte var så roligt ibland, så sket jag i det och gjorde som jag ville ändå. Vände det negativa till något positivt.

Gärna mer av dom drömmarna inatt igen - Tack!


Rent lyx!

Ska unna mig antingen 'halv'-massage idag eller så slår jag på rejält och väljer en helkropps =)
Tror även jag ska kila förbi H.O.P och checka av läget för min nästa gadd.

Nu fil och flingor! Mjums

Energi?

Varför är man aldrig nöjd med en själv eller med det runtom ens omgivning?
Oavsett om det rör sig om mänskliga faktorer eller materiella ting?
Det jag vill få fram handlar om energi - ork!

Antingen har man det i överflöd eller så är existensens lika med noll.
Varför tar man inte vara på det när det erbjuds?
Varför gör man inte något gott av det när man behöver bli av med det?

Nej, man klagar och hoppas det ska hända av sig själv eller att nån annan gör det åt en.
Jag vet då vad jag ska göra av med min energi. Och det är jag glad för.
Men sen hur och om mina planer kommer genomföras, det tar jag när jag väl är där!

Sen nu när det börjat mörkna så härligt, så köp ljus och mysiga lampor i överflöd. Omge dig med härlig musik, starka färger på kläderna, spruta på nån god doft och bjud på ett leende.



Förgyllande Helg

Nu sitter Ems på bussen hem till kalix. Baaad!
Men det har varit riktigt mysigt. Gick på stan igår å fynda lite saker. For hem å börja me maten. Mums!

Vi...
-Bokade bastu
-Åt gott me trevligt sällskap
-Skrattade å drog värsta rövarhistorierna
-Drog ut
-Avslutade natten med gott hett snask å somnade utmattade

Idag så vakna vi att solen sken, så vi tog våra bästa leenden och kameran med oss.
Får se när nästa mys blir söt♥.

Gandalf + Hobbit






Tillgång?

Jag har ett stort hjärta..Men bara ett fåtal nycklar till det!

Typiskt mig!

Idag slösade jag några hundralappar - men fick några vackra ting istället.
Ex mitt nya eyedust,sassy- Som nog kommer framhäva det gröna i mina ögon. Det skimrar nå otroligt. Premiär imorrn!
 
Sen blev det även 2st luftrenare. Men vad dom nu heter,har jag glömt bort. Typiskt mig o blommor.
Det jag vet är att dom behöver inte vatten så ofta, vilket är bra..för jag är dålig på vattna, dom behöver inte prompt vara i fönstret och dom passar mig utmärkt. En ser ut som ett fossil av en drake i formen. Grön ovansida och lite mörlila-aktig under. Kan lägga upp bild tids nog ;)

Och ett bra avslut på det hela.. Imorrn kommer Ems å då jäklar säger jag bara!!! Bilderna som kommer efter det kommer tala sitt tydliga språk. Och ev att Hede svänger förbi,om han kan slita sig loss från sitt grejs i Boden. Och så kommer 2st andra, varutav en har jag jobbat med, över på middag. Kanske utgång, vi får se!

- Jåh -

ZzZ

Jag är trött. Jag har inte ens sovit 4h.
Men jag kunde inte sova längre. Får sova senare.
Jag är sugen att festa!

Jag har fått färg!

Det var strålande sol uppe i Abisko. Så imorse när jag gick på toa och kollade mig i spegeln, jag är röd/brun. Nice!
För att inte tala om vädret i Narvik. Vilket sommarväder. En helt perfekt sommardag och fantastiska vyer. Bilder dyker upp imorrn.

Annars då? Det har varit så underbart att bara få koppla av, umgås me Frida, som för övrigt är en mycket duktig chaffis. Hon tog oss hem säkert mitt i natten i spöregn. Världens cred! Just före kl.03 inatt var jag hemma.
Vad skulle jag göra utan den tjejen? Inte skulle jag få komma ut på såna här härliga äventyr inte ;)

Vi stannade i Kiruna å käka pizza, en av mina favoriter och fick vi åka på en gruvtur med en nära vän till mig.
Nästan 3h tog det. Men shit alltså. Kommer inte riktigt ihåg, men jag tror vi var nere på 1400m som mest om inte mer.
Fick se vissa platser man aldrig skulle kunna drömma om och höra historier, dock me blandade känslor. Såna platser som knappt finns på bilder. Så nu kan jag allt om hur det fungerar i gruvan, hur det bryts, hur man bygger ut, hur allt sten som blir grus transporteras ut och hur etc. Det var en kuslig rolig upplevelse =)
För att inte tala om vad tung hjälmen var.

- Efter varje sån här sak, känner man verkligen att man lever -



The Snowman

Gillar denna. Men det är en mer kratfull opera version jag söker.



We're walking in the air
We're floating in the moonlit sky
The people far below are sleeping as we fly

I'm holding very tight
I'm riding in the midnight blue
I'm finding I can fly so high above with you

Far across the world
The villages go by like dreams
The rivers and the hills
The forests and the streams

Children gaze open mouth
Taken by surprise
Nobody down below believes their eyes

We're surffing in the air
We're swimming in the frozen sky
We're drifting over icy
Mountain floating by

Suddenly swooping low on an ocean deep
Arousing of a mighty monster from its sleep

We're walking in the air
We're floating in the midnight sky
And everyone who sees us greets us as we fly

Mer pengar

Jag tänker jobba så mkt jag kan å orkar.
Sen ska jag ta ledigt lite här å där, för att hälsa på massa vänner runtom i landet.
Har många planer som ska genomföras nu i höst/vinter.
Så är det bara.

Längtan

Snart bär det av till Abisko.
TjoooHooo =D

M-koppen

Jäklar vilken härlig uppfinning. Men det som är det sura, är att den inte får mer kred och att dom berättar om den först nu när den ändå funnits i 8år.
Att ha tjejvecka är inte lika jobbigt längre.
Går knappt på toa. Ingen lukt. Inget gryll. Inga smärtor. Ingen uttorkning. Och inget rännande på nätterna.

BARA FÖRDELAR!
Helt F*cking underbart!

Visst, det var knepigt första o andra gången att få in tekniken.
Men å andra sidan, inte var de lätt att få in en tampong första gången eller när man blev av me oskulden!
Allt handlar om inlärning, teknik o kunskap.

KÖP KÖP KÖP KÖP KÖP KÖP KÖPKÖP!

Har redan fått 2st att köpa en sån, å 2 till ska nog göra det.

Jag . . .

Jag kommer inte skriva nå längre på min blogg ett tag framöver.

Jag tänker inte besvara er nyfikenhet eller orolighet tills jag känner för det.

Jag kommer nästintill vara okontaktbar på alla sätt o vis.

Jag har inte lust eller ork att vara en bra vän just nu.

Jag måste få begrava mig själv tills jag hittar ut igen.

Jag känner mig dum, fast jag vet sanningen.

Jag måste bearbeta sorgen.

Jag har förkrossat.

Jag vill inte..


Haglöfs

Har äntligen köpt ett par rediga byxor för natur- och uteaktiviteter.
Ingen billig historia men så värt pengarna =)
Så nu slipper jag använda nån av mina bröders stora gamla byxor ex på älgjakten, massa bylsiga kläder när jag ska ut och gå i skogen och framförallt..nu har jag mina egna byxor när jag ska till fjälls!
Sköna, anpassade, vind-vattentåliga och helt klart praktiska!

P
R
I
M
A


Med min nya!

 

RSS 2.0